Miért?

Ebben a blogban a saját tapasztalataimat osztom meg Veled, aki még csak most gondolkodsz azon, hogy vajon mit csinálsz rosszul, hogyan tudnál javítani az életeden, de minden eddigi próbálkozásod kudarcot vallott. Hogy miért teszem mindezt? Azért, hogy értelmet adjak mindannak, ami velem történt. És ez az értelem a másokon való segítés. Így könnyebb elviselnem a "miért pont velem történt ez?" érzését.

Az objektív valóságot pedig Patricia Evans: Szavakkal verve című könyve szolgáltatja a saját tapasztalataimhoz. Nem bátorítalak és nem biztatlak semmire, mert minden élethelyzet más és más. Csupán segíteni szeretnék Neked, hogy felismerd azt a jelenséget, ami körülvesz, amiben élsz, és még csak nem is tudsz róla: a szóbeli bántalmazást.

2014. június 24., kedd

Te úgyis találsz hamar magadnak mást, hiszen olyan szép vagy!

Általában ezzel vigasztalnak az ismerőseim. De én már nem először életemben, őszintén azt kívánom, bárcsak csúnya lennék. Sok csúnya nő boldogan él a csúnya férjével, és semmi baja. Ha csúnya lennék, biztosan nem tetszettem volna meg a szóbeli bántalmazónak, és talán most én is boldog lehetnék.

A másik dolog, hogy nem tudom, hogyan bízhatnék bárkiben is ezek után. Patricia Evans Szavakkal verve című könyve így ír erről:

"Nem bízik jövőbeli kapcsolataiban."

Fogalmam sincs, milyen mértékben traumatizálódtam, és hogy mi vár még rám, de azt tudom, hogy sokszor úgy érzem, nem bírom már elviselni. Aztán persze egyik perc múlik a másik után, egyik óra a másik után, egyik nap a másik után, stb, stb...

"A sérülés mértéke az áldozat által megélt szenvedés intenzitásától függ. Az erőszak fokát az áldozat tapasztalatának minősége jelzi."

"Ha a nő  tisztában is van azzal, hogy nem vele van baj és a bántalmazás irracionális viselkedés, ez nem teszi az őt ért erőszakot kevésbé fájdalmassá."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése