Miért?

Ebben a blogban a saját tapasztalataimat osztom meg Veled, aki még csak most gondolkodsz azon, hogy vajon mit csinálsz rosszul, hogyan tudnál javítani az életeden, de minden eddigi próbálkozásod kudarcot vallott. Hogy miért teszem mindezt? Azért, hogy értelmet adjak mindannak, ami velem történt. És ez az értelem a másokon való segítés. Így könnyebb elviselnem a "miért pont velem történt ez?" érzését.

Az objektív valóságot pedig Patricia Evans: Szavakkal verve című könyve szolgáltatja a saját tapasztalataimhoz. Nem bátorítalak és nem biztatlak semmire, mert minden élethelyzet más és más. Csupán segíteni szeretnék Neked, hogy felismerd azt a jelenséget, ami körülvesz, amiben élsz, és még csak nem is tudsz róla: a szóbeli bántalmazást.

2014. június 11., szerda

Elkezdett és soha be nem fejezett dolgok

Nem is tudom, hogy ez a bejegyzés tulajdonképpen az előző folytatása vagy pedig a be nem tartott ígéretekhez hasonlít jobban, de tény, hogy a szóbeli bántalmazó nagy lelkesedéssel belefogott egy csomó mindenbe, amit aztán abbahagyott.

Csak néhány példa:

2009-ben kaptam tőle karácsonyra egy szép könyvet, aminek üresek voltak a lapjai, és két különböző színű zselés tollat. Azt találta ki, hogy ebbe fogjuk a saját kézírásunkkal átmásolni azt a sok gyönyörű szerelmes levelet, amit egymásnak írtunk, aztán majd mutogatjuk az unokáknak és a dédunokáknak. Nagyon örültem neki, mert nagyon romantikusnak tartottam ezt az elgondolást. El is kezdtük másolni bele a leveleket, aztán egyszer csak ő nem folytatta. Kértem, hogy folytassuk, de mindig kitalált valamit, hogy nem ér rá, vagy hogy most nem, majd máskor. Amikor végképp nem tudott mit kitalálni, akkor azt mondta, hogy nem találja a páncélkazetta kulcsát, amiben a könyvet tartja.

Amikor elkezdtük a házat építeni, kitalálta, hogy dokumentáljuk egy albumba, fényképekkel, és a legfontosabb dátumokkal az egész építkezést, elejétől a végéig. Azóta is félbe van hagyva az album, már azt sem tudom, hol van egyáltalán.

Magát a házat sem fejezte be, és nem azért, mert nem volt rá idő vagy pénz, hanem egyszerűen abbahagyta kb. 95%-os készültségnél. 

Így volt az állattenyésztéssel, a tejtermékek előállításával, a szövés-fonással, mintha nem tudná eldönteni, hogy mit is akar valójában. Hogy mi tenné boldoggá.

Így kezelte a szerelmünket is. Nagy volt a lelkesedés az elején, holtomiglan-holtodiglan ígéretek, tervek szövögetése a nagy boldogságról, aztán ez lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése